A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Нетеребська гімназія
Набутівської сільської ради Черкаської області

2023-2024 навчальний рік

Сторінка на стадії наповнення.

Дата: від до Скинути

День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2024 року Україна відзначає День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу та вшановує пам’ять понад 200 тисяч невинних жертв сталінського режиму.  Депортація 1944 року була цілеспрямованою акцією антигуманного комуністичного режиму СРСР з метою знищення одного з корінних народів Криму. У місцях спецпоселень кримських татар утримували у жорстоких умовах режиму комендантської години та використовували на важких виснажливих роботах на шахтах, лісоповалах, будівництві іригаційних каналів. Попри численні втрати упродовж наступних десятиліть кримські татари продовжували політичну боротьбу за право повернення на Батьківщину. Учні Нетеребської гімназії разом із вчителем історії  провели інформаційний захід, під час якого переглянули відеопрезентацію і провели бесіду “Трагедія кримськотатарського народу”.

14:27 17.05.2024

Тиждень безпеки дорожнього руху

Традиційно в Нетеребській гімназії з 14 по 17 травня проводиться тиждень безпеки дорожнього руху, метою якого є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Учні переглянули навчальне відео, виконали завдання у програмі Kahoot, взяли участь у вікторині "Чи знаю я правила дорожнього руху?", закріпили навички поведінки на вулиці та дорозі під час практичного заняття. Діти усвідомили необхідність бути уважними і дисциплінованими на наших вулицях, дотримуватися правил дорожнього руху. Адже від цього залежить їх життя і здоров'я!

14:22 17.05.2024

День Вишиванки

Одягнімо, друже, вишиванки — Наш чарівний український стрій. Не для когось, не для забаганки, А для себе, вірний друже мій. Одягнімо вишиванки, друже, Хай побачить українців світ — Молодих, відважних, дужих, У єднанні на сто тисяч літ.                                                  

14:04 16.05.2024

8 травня день пам'яті та перемоги над нацизмом в Україні

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1845рр. У Нетеребській гімназії оформлено інформаційний куточок: «Пам’ятаємо. Перемагаємо. 1939-1945 рр.». У всіх класах були проведені виховні години, присвячені перемозі над нацизмом. Учні 7-9 класів вшанували подвиг українського народу у боротьбі за свободу під час  Другої  світової війни, поклавши квіти до обеліску Слави та пам’ятника невідомому солдату.  З коротким словом про цю пам'ятну дату виступила староста села Нетеребка Сухопара Наталія Василівна. Ми переконані, що незабаром відзначатимемо ще один день перемоги. І це буде наша Українська Перемога.

12:08 08.05.2024

День пам'яті Чорнобильської трагедії

26 квітня виповнюється 38 років з часу аварії на Чорнобильській АЕС, яка стала найбільшою техногенною катастрофою ХХ століття.    Тоді в атмосферу Землі була викинута величезна хмару радіоактивного пилу, яка накрила Україну, Білорусь і навіть частину Європи. Це день вшанування героїзму пожежників, експлуатаційного персоналу ЧАЕС, учених, медиків, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей назавжди записано до літопису людської мужності , він навічно залишиться у пам’яті українського народу. Учні Нетеребської гімназії поглибили знання про трагічні події квітня 1986 року, ознайомившись з матеріалами презентації «Гірчить Чорнобиль крізь роки…» та переглянувши відео «Чорнобиль: як це було».

11:59 26.04.2024

Зустріч з працівниками поліції

24 квітня відбулася зустріч учнів Нетеребської гімназії з старшим інспектором СЮП Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області капітаном поліції Поповичем Богданом Миколайовичем та поліцейським офіцером  громади СВГВП Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області майором поліції Бойко Володимиром Сергійовичем.  Це була не просто зустріч, а щире безпосереднє спілкування, під час якого діти закріпили свої знання про те, як діяти  в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки. Особливу увагу приділили відносинах у колективі, темі булінгу та відповідальності за правопорушення. Ми дякуємо представникам поліції за змістовну та корисну інформацію.

11:51 24.04.2024

Мистецький фестиваль "Крутий заміс"

6 квітня учні Нетеребської гімназії  побували на мистецькому фестивалі народних ремесел та забав "Крутий Заміс"  у Холодному Яру на Чигиринщині.  Гостинне село Мельники зустрічало  майстрів, митців, творчі колективи їх шанувальників та гостей з різних областей України. Тут панувала неймовірна атмосфера ,,свого кола", навіть, коли нікого не знаєш.   Учні мали змогу не тільки отримати позитивні емоції від заходу і відпочити, а й придбати вироби різних майстрів, насолодитися українською музикою та піснями рок-фольк гурту ,,Крутий Заміс ", в живому виконанні,  цікавими та повчальними казками  Сашка Лірника.   Після смачного обіду діти з великим задоволенням розважалися на святі.   Це місце із шаленою  енергетикою, туди хочеться повертатися знову і знову!    Дякуємо організаторам фестивалю та виконавчому комітету Набутівської  сільської ради, що дарують нам  неймовірні  емоції, незабутні враження від поїздок  і можливість пізнавати рідну Черкащину

14:56 08.04.2024

Екскурсія в музей м. Корсунь - Шевченкіський

У переддень весняних канікул учні та вчителі Нетеребської гімназії відвідали історичне місто Корсунь-Шевченківський з метою познайомитись з історією рідного краю. Корсунщина насичена подіями, які впливали на історію всієї України. З цікавістю та захопленням учні слухали розповідь екскурсовода про історію нашого краю, виникнення і розвиток людства у давні часи.  Після екскурсії всі  відпочили у піцерії. Діти отримали позитивні емоції та зарядилися гарним настроєм. Радісні та щасливі повернулися додому.

15:13 29.03.2024

Вшанування пам'яті загиблого воїна

24 березня 2024 року минає два роки з дня загибелі українського героя, нашого земляка,   Шевченка – Негоди Руслана Андрійовича.  Вшанувати пам’ять Героя до меморіальної дошки прийшли староста села Н.В.Сухопара, працівники старостату, учні, вчителі, працівники Нетеребської гімназії, мешканці села. Всі присутні вшанували  його пам'ять хвилиною мовчання та поклали  квіти. Він залишиться в нашій пам'яті назавжди! Вшановуючи Героя, ми також вдячні всім військовослужбовцям, які захищають незалежність України на передовій. Слава Україні! Слава Героям, які віддали своє життя заради свободи і миру України!

12:15 22.03.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора